Etiketter

,

I förra veckan valdes jag till ny gruppledare för socialdemokraterna i riksdagen. Mina första dagar har varit både spännande och händelserika. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med de övriga 111 s-ledamöterna och partiledningen med att stärka förtroendet för socialdemokraterna och bedriva en kraftfull och smart oppositionspolitik i riksdagen.

I stort sett varje dag träffar jag grannar, näringslivsfolk och butikspersonal och folk jag inte alls känner som säger – Det känns riktigt bra nu!

Samtidigt är det uppenbart att Sverige har en trött statsminister och en idéfattig regering. Varken PR-kampanjer eller kreativ statistik kan dölja det faktum att de misslyckats med jobben eller att skolresultaten fortsätter nedåt och segregationen ökar. Det var länge sedan det kom några nya och genomtänkta förslag från Rosenbad.

Socialdemokraterna har därför ett riktigt bra läge. Men det kommer att krävas hårt arbete, samarbete och fokus på att fortsätta utveckla politiken för att stå riktigt starka inför valet 2014.

Mitt nya uppdrag innebär att jag lämnar rollen som utbildningspolitisk talesperson och min blogg kommer därför inte längre koncentreras på skolpolitik utan breddas. Mitt fokus kommer dock alltid att vara framtiden.

Annonser